"Учитись важко, а учить ще важче. Але не мусиш зупинятись ти. Як дітям віддаси усе найкраще, То й сам сягнеш нової висоти." М. Сингаївський / "Якщо ви володієте знанням, дайте іншим запалити від нього свої світильники" Т. Фулпер

субота, 4 березня 2023 р.

ТОП 10 сучасних авторів

 Українська література дуже багата відомими і талановитими письменника сучасності. Тому пропонуємо вам ТОП 10 сучасних авторів:

1. Сергій Жадан - найпопулярніший улюбленець сучасного читача, музикант, громадський активіст, волонтер. Він пише і віршами, і прозою, його запрошують закордон, вірші беруть за основу пісень. Змушує битися серця всіх людей.
2. Юрій Андрухович - автор романів, поетичних збірок та есе, перекладач. Має премію за Кращий роман Центральної Європи.
3. Оксана Забужко - письменниця поетичних збірок, рпоманів, має літературознавчі дослідження. Має безліч нагород, одна з них за Кращий роман Центральної Європи.
4. Макс Кідрук - письменник, мандрівник, автор популярних романів таких як: "Зазирни у мої очі", "Твердиня", "Жорстоке небо". У 2017 році його твір "Не озирайся і мовчи" визнаний найбільш проданим.
5. Юрій Іздрик - автор числених прозових та віршових творів, композитор, художник. Разом із Юрієм Андруховичем заснував журнал "Четвер".
6. Ліна Костенко - класик української літератури. Інтерес до поетеси винник ще у 60-ті роки і досих пір не зник. У 2010 році українці заново полюбили її не тільки як поетесу, а як письменницю за її роман "Записки укарїнського сумашедшого".
7. Марія Матіос - письменниця-філологиня. Має більше ніж 20 поетичних збірок та романів. За 25 років творчого шляху більшість її творів перекладені іноземними мовами. Є лауреатом Шевченківської премії.
8. Любко Дереш - у підлітковому віці написав і опублікував книгу "Культ", яка подарувала йому популярність серед молоді. Він пише правдиво і гостро про життя, і проблеми сучасної молоді. Його книги перекладені французькою, німецькою, польською, італійсько та сербською мовами.
9. Тарас Прохасько - біолог за освітою, але письменник за покликанням. Найпопулярніший його твір "Непрості". Його книжки занурюють і захоплюють якоюсь особливою атмосферою.
10. Катерина Калитко - українська поетеса, перекладачка, авторка поетичних збірок і прозових творів. Найбльш популярний її твір серед молоді це "Земля загублений", який з’явився у книгарнях ще 2017 року.
Джерело: Шепіт

Немає коментарів:

Дописати коментар