"Учитись важко, а учить ще важче. Але не мусиш зупинятись ти. Як дітям віддаси усе найкраще, То й сам сягнеш нової висоти." М. Сингаївський / "Якщо ви володієте знанням, дайте іншим запалити від нього свої світильники" Т. Фулпер

неділю, 19 березня 2023 р.

Сьогодні, 19 березня, відзначаємо День народження видатної української письменниці Ліни Костенко

Завдяки таким людям - була, є і буде Україна.
Ліна Василівна Костенко - українська поетеса-шістдесятниця, дисидентка. 
    Її вважають генієм слова, залізною жінкою та живою легендою, а її біографія є прикладом для мільйонів українців та невичерпним джерелом мудрості. Щира й безкомпромісна Костенко, не дивлячись на свій вік, захоплює і дивує своїм вольовим характером. Це гарний привід ще раз звернутися до творчості Ліни Василівни, перечитати її поезію та прозові твори, які надихають повірити в свої сили та вчать бути собою за будь-яких обставин.
    
Вірш "Доля" читає Лідія Коток, учениця 9-го класу, Президент Тинненського ліцею

     Ліну Костенко називають символом гідності і волелюбства нашого народу. Її слово надихає та окрилює. А головне - об'єднує нас навколо спільних цінностей та української ідеї.

        Вірш "Крила" читає Дарина Євтушина, учениця 7-го класу Тинненського ліцею
    Ліну Костенко називають совістю сучасної української літератури, провідницею національного духу, втіленням мудрості та правди. Вона — одна з тих митців, хто не втратив людської гідності в часи переслідувань, її творчість вражає геніальністю.

    Вірш "І тільки злість буває геніальна..." читає Вероніка Пиліпака, учениця 7-го класу
Тинненського ліцею

Немає коментарів:

Дописати коментар